Campbell Road, E3


Campbell Road, E3
3-storey, semi-detached Victorian house
Rear extension, bespoke kitchen
Get Turner Ltd (developed an existing design)
4 months

“We bought the house three years ago with the intention of making it our own. The extension was always the biggest piece of the jigsaw puzzle and Get Turner made it fit perfectly with what we wanted. Mark and Salvatore completely got our design theme – industrial, with a luxury touch and respectful of the existing period house. There are many ‘wows’ in the extension and this is thanks to the Get Turner team for their understanding, accommodating approach and attention to detail.”

Client, Campbell Road

We were initially approached by the clients to quote for a rear extension, the basic plans for which had already been approved under Permitted Development. As the relationship developed, we were appointed both for the build and to develop the design so that it was both construction-ready and in line with their budget and stylistic vision.

The house already had a partial-width extension on the ground and first floors, for a small kitchen and bathroom. The plan was to replace the ground floor part with a larger, full-width structure that would be built in an L-shape to comply with the 3-metre maximum depth allowed for extensions under Permitted Development. The clients wanted the inside and outside spaces to flow together, so we removed a raised patio area from the garden, then dug down so that the new extension was at the same floor level as the rest of the garden.

For the new extension, we worked closely with the clients to design a luxurious space that mixed contemporary and traditional styles. The two sets of sliding doors, large glass wall and rooflights let in an impressive amount of natural light. The exposed brick wall, exposed grey steel beams and matching grey door frames achieve the industrial warehouse look the clients had envisaged.

For the clients, a key part of the project was the design and finish of the kitchen. They worked with our joiner to create a bespoke kitchen with high-quality materials and products – Shaker units, marble worktops, Belfast sinks and a high-end range cooker. The striking black and white Victorian-style marble floor tiles make a real statement and connect the new extension with the rest of the period house.

The clients were so pleased with the end result, they invited everyone who had worked on the project – the on-site team, plus Mark and other office staff – to a get-together at their house to say thank you.